DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 17.12.2019 09:52:24

Domeček na konci vesnice

2009

PF 2010

Přejeme všem klidné prožití svátků a vše nejlepší do nového roku.

 
 
 
 
 
 
=======================================================================================================================
 

Úspěchy českých psů na Světové výstavě

v Bratislavě

  V prosincovém čísle časopisu Pes přítel člověka by měl vyjít takto nazvaný článek. Svých pár řádků bychom tam měli mít i my (a pokud se zadaří, tak snad by tam měla být i fotka). Tak kdo máte zájem, neváhejte a sežeňte si prosincové číslo.
 
 
 
 
 
 
=======================================================================================================================

Národní výstava psů - Brno

  17.10. jsme se s naší fenou maďarského chrta zúčastnili národky. Pejska  maďara ani malou welsh corgičku jsme nepřihlašovali. Herceg má pro letošek všechny výstavy, které jsme potřebovali již "odběhány" a welsh corgička Elinka je ještě mladá (5 měsíců). Jen Valinka potřebovala posledního CACe na splnění titulu Český Junior Šampion, tak jsme museli jet. Vali tam byla sama, přesto mi udělal radost hezký posudek od paní rozhodčí Marešové. Vali dostala CAC, NV a BOB, taže si splnila podmínky pro titul Český JCH. Welsh corgičku Elinku jsme měli s sebou, aby okoukala atmosféru, protože v únoru bude mít svoji výstavní premiéru.
 
=======================================================================================================================

Světová výstava psů - Bratislava 2009

  Rozhodli jsme se využít toho, že se letos světová výstava psů koná  blízko a tak jsme na takové akci nesměli chybět. Moc jsme se na tuto výstavu těšili a pejsky jsme řádně připravovali. Přestože naši pejsci na výstavách většinou bodují, velké naděje jsme si ndeělali. Na světové výstavě jsme očekávali velkou konkurenci, hlavně z Maďarska a Německa, což se také naplnilo. Celkově bylo přihlášeno 18 maďarských chrtů. Takové množství jsme nikdy pohromadě neviděli. I přes velkou účast si naši chrti vedli skvěle. Vali dostala V1 CAJC a  po souboji s nejlepším mladým psem i JBOB. V závěrečných soutěžích o nejlepšího mladého psa ze všech chrtů byla vybrána do užšího finále mezi 5 nejlepších, avšak na stupně vítězů se nedostala. I to považujeme za velký úspěch, protože maďarští chrti se v soutěžích BOG často neumísťují. Herceg dostal V1 CAC ve třídě otevřené. Obě umístění nám udělala velkou radost a domů jsme jeli s dobrými pocity. Naši radost umocnila i skutečnost, že jsme využili možnosti získat na místě i tituly Slovenský šampion (Herceg) a Slovenský junior šampion (Vali). Na světové výstavě byla možnost získání těchto šampionů pro psy, kteří už mají  alespoň 1 CAC nebo CAJC a zde obdrží druhý, je jim udělen Slovenský šampion  (popř. junioršampion). Takže není nutné získat 4x CAC ve 2 výstavních sezónách. Tak Vali už je  JCh SK a Herceg Ch SK. 
 
 
 
 
Vali - světový vitěz maldých 2009,  V1 CAJC, JBOB
 
 
 
Herceg - V1 CAC open class
 
 
=======================================================================================================================
 

Výstava Vysočiny - Bohdalov

(drůbež, králíci, holubi)
  2.-4.10. se konala výstava Vysočiny. Letos to byla jediná naše výstava, kam jsme s naší "havětí" vyrazili. A když, tak už pořádně, tak jsme vezli plné auto zvířat. Měli jsme přihlášeno 5 kolekcí zdrobnělých faverolek lososovitých ( v kolekci je 1 kohout + 2 slepičky), 1 kolekci zdrobnělých indických bojovnic bažantích, 3 kolekce marburských králíků a 2 kolekce burgundských králíků.  V tom všem zmatku při nakládání zvířat jsme bohužel zapomněli doma 1 kolekci burgundských králíků - zrovna 3 samice, které jsem chtěla na výstavě nabídnout na prodej. Nakládání zvířat byl doslova horor, protože většina naší drůbeže nocuje polodivoce v korunách vzrostlých stromů. Tak při svitu baterky a v hustém dešti jsme setřepávali naši drůbež  a chytali do transportních beden. Jedince, které jsem chtěla ocenit na výstavě, jsem měla pečlivě vytipované dopředu, nicméně v takových podmínkách se nám párkrát stalo, že jsme naložili jiné zvíře, než které jsem zamýšlela. Tak až na výstavě za světla jsme se nestačili divit, co jsme to vlastně přivezli. To byl případ hlavně zdrobnělých indických bojovnic, které se obtížně chytají a identifikují i za světla. Tak hodnocení nebylo valné, ale s posuzovatelem souhlasím. Body byly 91, 92 a 0.
U faverolek jsme už měli šťastnější ruku a dostali jsme:
1. kolekce 93, 92, 93
2. kolekce 93, 93, 93
3. kolekce 93, 93, 94
4. kolekce 95, 93,5, 94
5. kolekce 93,5, 93, 93
Moc nás bodové hodnocení potěšilo (obzvláště od posuzovatele pana Šípa) a velice si vážím jeho pochvaly nad vyvážeností celého chovu. Naše snažení tady bylo odměněno čestnou cenou.
S králíky jsme si nevedli moc dobře. Naši 3 mladí samci burgunských králíků dostali 2x mládě dobré a 1x mládě velmi dobré, což nás docela potěšilo, ale marburští králíci se ukázali jako dost nevyrovnaní, kdy se bodově pohybovali od 90 do 94,5 bodů. V marburských králíkách budeme muset více zapracovat a poohlédnout se po nějaké nové krvi. Jen nám přišlo trochu úsměvné, že po té, co loni na výstavě v Brně  nám pánové Sirotek a Jahoda dali nízkou známku kvůli chybějící mezibarvě, tak letos v Bohdalově jsme dostali nízké známky od paní Caithamlové kvůli tomu, že mají mezibarvu. To se občas na výstavách stává a chovatel se tím nesmí nechat odradit.
=======================================================================================================================

Výstava velšských plemen koní Moravec

  20.9. 2009 jsme se jeli podívat do bažantnice u vesnice Moravec (což máme cca 10km), kde se konala výstava velšských plemen koní. Bohužel výstava byla jen pro mladé koníky do 3 let, takže jsme jako novopečení majitelé velšské poničky jeli jen koukat a možná i vytipovat budoucího ženicha naší Portičky. Moc se nám tam líbilo. Akce byla spíše propagační než komerční. Neplatilo se vstupné ani parkovné a všechny atrakce pro děti (a že jich nebylo zrovna málo) byly zdarma. Naši Aničku velice zaujala nafukovací horostěna, kam vylezla až úplně nahoru. Moc se jí také líbila přehlídka zemědělské techniky z nedaleké ekofarmy Habří. Děti si mohly na všechny stroje vylézt a vyzkoušet si pohled z kabiny. Také se s radostí svezla v dvoukolové kárce tažené koníkem a nepohrdla ani občerstvením, které zajistila již zmíněmá farma Habří. A protože ceny jídla byly více než lidové, tak jsme jí dopřáli i dosyta dobrot. Na výstavu velšů jsme samozřejmě vzali s sebou i naši fenku velškorgiho Elinku. Budila tam náležitou pozornost, jako doplněk k velšským koním. Výstavu posuzoval pan Thomas z Británie (hřebčín Caederwen) a ke každému koni uvedl i krátký komentář, což bylo velmi poučné. Výstava byla zakončena i prodejní aukcí, ale neměli jsme záměr zatím nakupovat. Bylo to hezké pokoukání a doufáme, že příští rok bude zase na bažantnici výstava koní a možná i pro starší než 3 leté. To bychom asi zkusili štěstí i s naší Portou.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Dostihy chrtů - Mladá Boleslav - MČR

  13.9. 2009 jsme se zúčastnili s našimi chrty MČR. Herceg běžel už jako starý mazák a Vali si tam plnila první licenční běhy. Až na její "kotrmelce" ve startovních boxech to bylo výborné. Druhý běh běžela společně s Hercegem a byla mu důstojným soupeřem. Do cíle doběhla o 2 s. později (s časem 33,37 s - 480 m), což je krásný výsledek. Fotografie bohužel nemáme, pouštět 2 psy byl takový fofr, že jsme nestihli nic akčního nafotit. Moc jsme si to užili a předvědčili se, že jim to spolu pěkně běhá.
 
====================================================================================================================== 

Nový přírůstek - kobylka welsh ponyho

sekce A, Doubravka Porta

 
  6.9. 2009 k nám přibyl nový domácí mazlíček, ponice Porta. Dlouho jsme uvažovali o koupi poníka pro naši malou Aničku a shodou okolností byla na prodej kobylka, kterou známe od hříbátka. Je to klidná pětiletá ponička s výborným původem (m.: Dubravka Polly o.: Auric Super Star). Doufáme, že si u nás brzy zvykne a bude se jí tu líbit.
 
 
 
 
 
 
=====================================================================================================================
 
 
 
 

Mezinárodní výstava Wels -Rakousko 2009

  Chtěli jsme vyrazit za konkurencí do Rakouska, tak jsme se přihlásili na Centennial Show, což byl 3. den výstavního maratonu. V pátek i v sobotu tam probíhaly též výstavy všech plemen a kdo se účastnil všech 3, měl možnost získat 3xCACIB. My jsme z finančních důvodů plánovali jen nedělní výstavu. Konkurenci jsme čekali početnější. Byl tam pouze jeden pes ve třídě s Hercegem a to Ajandek Dantes Peak, krásný mohutný pes. Avšak v pohybu jej Herceg "uběhal," tak jsme si odvezli CACA, CACIB, Rassebester (BOB). Vali byla ve třídě sama a dostala Jugenbester (CAJC). 
  Celkový dojem nám pokazily zmatky ohledně platby. Přestože jsme posílali peníze předem (i s potvrzením o zaplacení v dopise s přihláškou), peníze nedorazily, což nám bylo sděleno až na místě. Zádrhel byl v tiskové chybě v propozicích, kde byla chyba v kodu pro platbu. Tak našich 96 eur zůstalo někde mezi Českou spořitelnou a jejich Reiffeisenkasse a my o tom neměli ani ponětí. Tak jsme byli nuceni na místě zaplatit výstavní poplatek znovu, bohužel s navýšem za platbu na místě, což dělalo 122 eur. Byl to trochu drahý špás a doufáme, že zatoulané peníze se nám vrátí.
  5.9. Po dotazu v České spořitelně na naše zatoulané peníze, nám bylo řečeno, že chybu v našem příkaze našli, opravili a peníze byly odeslány do Rakouska. Tak jsme naskenovali všechny dokumenty a napsali do Rakouska. Dostali jsme odpověď, že naše peníze byly omylem zařazeny na jinou výstavu a bude nám na konto vrácen zvýšený poplatek 122 euro, který jsme museli zaplatit na místě. Již se tak stalo, jsme rádi, že to nakonec "dobře" dopadlo, ale náklady na výběr hotovosti v eurech v zahraničí nám nikdo neproplatí.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

===================================================================================================================== 

 

Evropská výstava chrtů - Mojmírovce (SK)

 
  V sobotu 8.8. jsme byli na Evropské výstavě chrtů v Mojmírovcích. Výstava se konala v zámeckém parku nádherného zámku. I přes parné počasí poskytly obrovské stromy stín, takže to byl velmi příjemný den. Poprvé jsme měli možnost se utkat s konkurencí a to dokonce přímo z Maďarska. Herceg byl ve třídě sám, kde obdržel CAC a o titul "nejlepší pes" se utkal s Bélató Bajnokem ze třídy otevřené. Nakonec získal i "nejhezčího psa." Vali byla ve třídě mladých spolu s žíhanou fenkou Kucorgó - Dombi Fodorkou. Po dlouhém rozhodování dal pan rozhodčí Jean Brixhe (BEL) přednost naší Vali a tak obdržela CAJC a JBOB. O BOBa šla proti Hercegovi a šampionce Kalandvadasz Unnep, která po právu dostala BOBa. S výsladky jsme byli moc spokojeni a budeme se těšit na příští rok na další ročník Evropské výstavy chrtů, která se bude konat v Rakousku.
 
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Dogtrekking Stopou strejdy Šeráka

 
  Zastesklo se nám po dogrekkingu a hlavně po lidech kolem tohoto nádherného sportu, tak jsme se rozhodli se zase po dlouhé době zúčastnit. Ale kvůli domácím povinostem byli na dogtrek vysláni jen táta Milan s Hercegem. My, ženské, jsme zústaly doma (babička, mamka, Aninka a fenky Vali a Eli). Naši chlapi si vedli dobře, ale na 73. kilometru už měl Herceg problémy s vytrvalostí a začal napadat na přední nohy. Milan se zachoval perfektně a i když měl docela dobře časově rozejitý závod, vzdal, aby Hercega netrápil. Navíc se příští týden chystáme na výstavu na Slovensko a tak by nebylo dobré, aby byl pes unavený nebo dokonce kulhal. Zde se nám potvrdilo, že chrti jsou opravdu sprinteři na krátkých tratích. Ale vzhledem k tomu, že pár chrtů dogtreky chodí, je to asi také věc tréninku. Takže natrénujeme a budeme se těšit na další dogtrek.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

======================================================================================================================

                                    Lednice - Grand Prix

 
  5.7. jsme se s Hercegem účastnili Grand Prix. Vali zůstala doma, protože ještě nemá licenci a na Grand Prix z kapacitních důvodů nepořádali licenční běhy ani tréninky (pro ty byla vyhrazena sobota před dostihem). Na dostih jsme se moc těšili, protože jsme doufali, že přijede i konkurence ze zahraničí. Nepřijel nikdo. Na poslední chvíli se přijel podívat pan Kemeny s pejskjem Bélátó Bajnok a k naší velké radosti mu byl umožněn společný běh s naším Hercegem. Herceg tedy poprvé běžel společný běh, což ho vybičovalo ještě k vyššímu výkonu. Tak jeho rekord je tedy 30, 94 sekund (480 m). Bajnok mu byl důstojným soupeřem a při druhém běhu po Hercegově zaváhání na startu mu dýchal na záda. Byl to pro nás úžasný zážitek, který byl ještě umocněn štědrými sponzorskými dary a krásným pohárem.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
======================================================================================================================
 

Elinor, vítej doma

 
  V neděli 28.6. jsme si přivezli náš nejnovější zvířecí přírůstek, štěně welsh corgiho cardigana Elinor z Tichého údolí. Doufáme, že se jí bude u nás líbit. Je úžasná, pomalu se tu zabydluje. Původně měla k nám přicestovat minulý týden, ale nechtělo se nám tak malé štěně vodit s sebou na výstavu psů a doma jsme ji také samotnou nechtěli nechat. Jsme rádi, že chovatelka paní Havelková nám vyšla vstříc a ještě týden nám Elinku opatrovala. Děkujeme.
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Intercanis - mezinárodní výstava psů Brno

 
  V sobotu 27.6. jsme byli na MVP v Brně. Naši chrti dostali nádherné posudky od španělského rohodčího pana Javiera Sancheze. Herceg dostal CAC a CACIB a Vali CAJC a BOB. Byli jsme moc spokojeni. Na výstavě bylo k vidění hodně zvířat, mimo psů i hospodářská zvířata, kočky a morčata. Bylo tam toho tolik, že jsme si to všechno nestihli prohlédnout.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

                             Nový přírůstek

  Rozhodli jsme se, že si pořídíme štěňátko. To z toho důvodu, že nám moc chybí Bonáš, kterého jsme museli před 2 měsíci utratit. Moc nám chybí ten "ovčáček - skřítek," ale nechtěli jsme už velkého psa, tak volba padla na námi již dlouho obdivované plemeno velškorgi cardigan. Máme zamluvenou fenku Elinor z Tichého údolí a 28.6. by k nám měla přicestovat. Eli, už se na tebe moc těšíme.
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

                                    Dostihy - Kolínský zajíc

  V sobotu 16.5. jsme se vydali do Kolína na dostihy. Herceg už běžel závod, Valinka teprve tréninkově rovinku. Herceg si vedl skvěle, dokonce se už i lepší jeho problémy se vstupem do boxů. Udělal nám všem radost úžasným časem 31,39 (480m). Valinka nám též udělala velkou radost. Byla podruhé v životě na dráze a po minulém nezájmu o návnadu nás všechny překvapila svoji chutí běžet. Budeme jí moc držet palce, ať se jí na dráze daří, stejně jako Hercegovi. Krásný den ještě spříjemnilo setkání s Valinčinou sestrou Andulkou (Ani muk Llawondyss).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Dostihy - Lednice

  V pátek 1.5. si Herceg splnil svůj poslední licenční běh. Takže už nic nebrání vystavení dostihové licence. Hercegu, běžel jsi úžesně (480 m za 31,50 s).
 
 
 
 
 
 =====================================================================================================================

Koza Pivoňka už je prodaná

  29.4. si večer přijeli noví majitelé pro kozu Pivoňku. Brali si ji i s její dcerou. Holky odjely do Jankovic, kde budou mít společnost dalších koz a nádherného kozla.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Rozloučení

  28.4. jsme bohužel museli nechat utratit našeho středoasijského pasteveckého psa Amira. Jeho zdravotní stav už byl hodně špatný. Měl kožní problémy, nemohl se postavit, už to bylo zlé. Bude tu po něm prázdno.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Klubová výstava KCHCH

  V neděli 26.4. jsme se vydali s našimi psy na klubovku do Českých Budějovic. Zároveň tam probíhala i bonitace, kde jsme měli v plánu Hercega uchovnit. Herceg si vedl skvěle. Na bonitaci získal skvělý bonitační kód, samé nuly! Gratulujeme. Výstavu posuzovala paní Holmerová a Hercegovi napsala: "Správný tělesný rámec, výborná hlava, slabší hrudník, vynikající osrstění, velmi pěkný pohyb, V1, CAC, KV"
Valinka dostala do posudku: " Velmi pěkná fena, správný tělesný rámec, výrazný stop, líce osvalené, velmi pěkný hrudník, hezky se předvedla. V1, CAJC, KVM, BOB."
Bylo to bezva pejsci si vedli skvěle.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Máme kůzlata

  V neděli 26.4. ve 4 hod. ráno porodila naše koza Malina kůzlata. Jsou to obě holky a mají hezkou tmavou barvu. Tmavší kůzle bylo trochu slabší, tak jsme o něj měli trochu strach. Ale bohužel jsme museli v 5 hod. vyjíždět se psy na klubovou výstavu do Českých Budějovic. Tak jsme dohlédli, aby se obě kůzlata napila a vyráželi jsme. Po návratu jsme byli moc rádi, že obě kůzlata si vedla skvěle a přežila naši celodenní nepřítomnost. Tak máme 2 hezké holčičky, které vypadají, že budou standardní a mohly by jít do chovu. Jednu z nich máme v úmysli prodat, tak zájemci, neváhejte a už si ji rezervujte.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Přivezli jsme domů plemenného berana

  Úplnou náhodou se nám podařilo v inzerci na www.ifauna.cz nalézt inzerát, kde byl na prodej 4 letý plemenný beran plemene berrichon du Cher. Je úžasný, v klasifikaci dostal 95 bodů (ze 100). Jedná se o import z Polska a je to linie Pietro. Tento beran zatím byl uplatněn pouze v meziplemenném křížení. Uvidíme, jak si povede v čistokrevné plemenitbě. Nevýhodou byla jen vzdálenost, tak jsme se vydali do Dolních Pertoltic (kousek za Frýdlant), což je pro nás 240 km. Beran už je doma a už se kamarádí s našema 4 holkama. Wašo (tak mu říkáme), vítej doma.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Kolín - trénink na dostihové dráze

  Na poslední chvíli jsme se rozhodli, že se v sobotu 25.4. zúčastníme tréninku v Kolíně. Vzniklo to tak, že jsme si jeli pro plemenného berana a Kolín jsme měli po cestě. Tak jsme s sebou vzali i Hercega, aby se trochu před nedělní klubovou výstavou proběhl. Bylo to bezva, i když jsme nepočítali s takovým množstvím psů. Trochu jsme se zdrželi, tak jsme večer dorazili domů až za tmy.
 
 
 
 
======================================================================================================================

Dostihy Lednice - Vítání jara

  V sobotu 18.4. jsme se vypravili do Lednice na dostihovou dráhu. Vali hárá, takže s námi nejela, tak jsme jeli jen s Hercegem. Zde si Herceg plnil své první dva licenční sóloběhy. Až na malé problémy se vstupem do startovacích boxů zaběhl výborně. Ani jeho časy nedělaly ostudu. První běh (480 m) zaběhl za 32,68 s. a druhý běh měl za 32,32 s. Udělal nám vekou radost a doufáme, že si i nadále povede skvěle.
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Máme kuřátka

  V neděli 12.4. ve večerních hodinách se nám začala v líhni klubat první kuřátka. Přestože se měla začít klubat až v úterý 14.4., tak se jedno kuře malajské bojovničky vylíhlo s předstihem. Svým pohybem a pípáním spustilo i líhnutí ostatních kuřat, tak jsme již nalíhli 28 kuřátek, všechno to jsou z. faverolky a z. malajky. Z. indická bojovnice zatím žádná. Asi si dávají na čas, nebo se nezadařilo, uvidíme.
 
 
 
 
 
======================================================================================================================
 
 

Akce -pulling Hustopeče

  Dne 11. 4. jsme se zůčastnili pullingů v Hustopečích. V tréninku se naši oba chrtíci jevili slibně, tak jsme se rozhodli, že to vyzkoušíme. Nic jsme si od toho ale neslibovali, důvodem k účasti na této akci byla spíše naše chuť znovu vidět "staré známé," se kterými jsme se vídali, když jsme ještě závodili s našemi dřívějšími pejsky. Bohužel v souvislosti s narozením kůzlete jsme měli strach úplně na celý den opustit naše hospodářství, tak se pullingů nakonec zúčastnil jen Herceg s Milanem. Vali je stejně ještě cítit po hárání, tak jsme my holky, zůstaly doma. Herceg si ještě před závoden vyzkoušel tahání vozíku a docela mu to šlo. Avšak při samotném závodu se tam předváděl v ukázkovém výstavním postoji a neutáhl ani základní váhu. Tak skončil na "krásném" 8. místě. Tak to třeba příště bude lepší.
 
 
 
 
 
======================================================================================================================

Vali, přejeme ti vše nejlepší

Dne 10.4. 2009 má první narozeniny naše chrtice Vali. Valinko, pěkně si to užij a pochutnej si na dortíku.
 
 
 

====================================================================================================

                        Hurá, jaro už je tady, opravdu

 
  Ve čtvrtek 9.4. se naší koze Pivoňce narodila kůzlátka. Jedno bylo bohužel mrtvé. Tak máme malou kozičku. Je vitální a má se k světu, jen je škoda, že nemůže skotačit s jiným kůzlátkem. Ale 22.4. čeká kůzlata naše koza Malina, tak se snad zadaří a malá už nebude sama. Je nádherná, ale má světlejší barvu, takže do chovu kozy české hnědé krátkosrsté nebude. Nyní čeká na své nové majitele, kdo by ji chtěl jen tak, na mléko a jako společníka, neváhejte a rezervujte si ji.
Malá už je prodaná i se svoji mámou odcestovala do Jankovic.
 
 
 

 =====================================================================================================================

 

Rozloučení

 

    Dne 19.3.  2009 jsme museli nechat utratit našeho prvního pejska ovčáka Bonáše. Přestal žrát, při pohybu měl bolesti a trpěl svalovým třesem. Dožil se u nás krásných 13,5 roku. Přinesl nám spoustu radosti. Je tu po něm prázdno a moc nám chybí.  

 

=====================================================================================================

 

 DuoCACIB Brno 7. - 8. února 2008

 

  Dne 7. a 8.2. 2009 jsme byli na Mezinárodní výstavě v Brně. Přihlásili jsme jen Hercega, protože jsme očekávali, že Valinka bude hárat. Nakonec nehárala, tak nás moc mrzelo, že se nezúčastnila. V sobotu nás posuzoval italský rozhodčí pan Salvator Tripoli. Herceg byl vystavován v mezitřídě a obdržel V1, CAC, CACIB, BOB.  V neděli nás posuzoval český rozhodčí pan František Bouček. Od něj obdržel Herceg V1, CAC.
CACIB a BOB jsme nedostali, protože se panu rozhodčímu zdál ještě "nedodělaný" a neosvalený. Souhlasím a budeme na tom usilovně pracovat.