DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 17.12.2019 09:52:24

Domeček na konci vesnice

2015

Naše nové přírůstky

 

Naše kravička Maličká porodila telátko, býčka. Jmenuje se Meloun a je na prodej. Také naše kozy Dorotka, Azalka a Bazalka mají kůzlata. Bohužel poměr kozlíků a koziček není moc radostný, máme 4 kozlíky a 1 kozičku. Kozička se jmenuje Máta a nejspíš si ji necháme. Kozlíci jsou na prodej. 17.7. čekáme štěňata od naší chrtice Vali (Avalanche Llawondyss). Doufáme, že Vali zvrátí neradostný poměr pohlaví a bude mít dostatek fenek na výběr do dalšího chovu. Pokud má někdo zájem o zvíře z našeho chovu (štěně, kůzle, tele či jiné mládě), je u nás vítán na nezávaznou návštěvu. Zájemce o štěňata prosíme o včasnou rezervaci.

 

              

                    

=====================================================================================================================

Kozlík

Pro naše kozy jsme pořídili krásného anglonubijského kozlíka. Zatím je to 4 měsíční kůzle, ale snad na podzim už se pochlapí. Jmenuje se Flegi a je to "zlatá povaha." Mírný, hodný a přítulný. Kozy to tak ze začátku neviděly, tak jej odháněly, ale teď už jej přijaly dobře.

 

          

====================================================================================================================

Tréning s Karlem Spáčilem

Na Mitrovském Dvoře pořádala TPA trénink s Karlem Spáčilem v dobytkářských disciplínách. Letos jsme se zúčastnili pouze jako diváci, příště snad už s koníkem. Zároveň v areálu probíhal předvýběr plemenných býků Aberdeen Angus, což byla též unikátní podívaná.

 

                   

         

=================================================================================================================

Ranch Bystrá nad Jizerou

Na internetu jsme narazili na stránky ranče v Bystré nad Jizerou. Moc se nám jejich myšlenky líbily, tak jsme se rozhodli si udělat dovolenou a osobně se tam podívat. Byli jsme moc nadšeni. Krásné prostředí, individuální jezdecké lekce, nádherná příroda, luxusní ubytování a v neposlední řadě hromady jídla. Co víc si na dovolené přát. Odnesli jsme si nový pohled na ježdění v duchu vaquero stylu, poznali jsme bezvadné lidi a v neposlední řadě i nové koně. Měli jsme tu čest se seznámit s plemenem lusitánských koní. Asi kdybychom neměli welsh coby, byli by lusitánci horkými adepty.

 

              

              

=====================================================================================================================

Dráha Kolín - Inter Bohemia Sofa Dog Wear

Po příjemném coursingovém dni v Medlánkách jsme se rozhodli vyrazit s Hercegem ne dráhu do Kolína. Jeli jsme hlavně podpořit naši odchovankyni Aurinku. Aurinku běhání na ovále bez konkurence jiných psů moc nebaví, tak jsme byli rádi, že si mohla zaběhat s naším Hercegem. Herceg dráhu v Kolíně dobře zná a je tady držitelem dráhového rekordu. Ale přeci jenom už brzy oslaví 8. narozeniny, tak se jeho běhy trochu zpomalily. V prvním rozběhu Aurinku porazil, ale na druhé kolo už mu nezbylo dostatek sil, tak vyhrála Aurinka s časem 33,77. Herceg měl čas 34,22. Jsme moc rádi, že se Aura dostala i do běhání na ovále a budeme doufat, že bude stejně dobrá, jako v coursingu.

 

 

====================================================================================================================

Medlánecký sysel

Letos jsme na naši první akci s pejsky vyrazili na coursing do brněnských Medlánek. Ne že bychom chtěli ještě s naším Hercegem sbírat vavříny, ale přijeli jsme spíše podpořit naši odchovankyni Aureolu, která v poslední době exceuje na coursingových dráhách. A když už jsme jeli, vzali jsme s s ebou i Hercega, aby si zaběhal se svoji dcerou. Herceg nás svým výkonem příjemně překvapil. V konkurenci 7 maďarských chrtů skončil na 4. místě se stejným počtem bodů, jako fenka na 3. místě. Měli jsme velkou radost, že i když běžel svůj 3. coursing v životě, tak prokázal své sportovní kvality. I na jeho věk téměř 8 let, byl jeho výkon fantastický. Ještě větší radost nám udělala naše odchovankyně Aurinka, která vyhrála CACILa. Moc gratulujeme Aurinko.

 

           

 

1.  Aureola Mobilis in mobile 344 b

2. Kucorgó - Dombi Ibolya 342 b

3. Kucorgó - Dombi Irisz 341 b

4. Akácvirág von der Hálapénz (náš Herceg) 341 b

5. Radar 340 b

6. Repülj Fülemüle 337 b

7. Kucorgó - Dombi Imola 333 b

 

 

===============================================================================================================

Loučení se zimou

 

Už je jaro, tak ještě jen pár ohlédnutí za zimou. Z Německa od našich odchovů Aristida a Arrowa nám přišly fotky skotačení ve sněhu a od Aury sportovní obrázky z coursingu. Jaro už je tu v plném proudu a my netrpělivě očekáváme hárání naší Vali, abychom nakryli. Letos si tedy Vali dává na čas. Moc děkujeme majitelům našich odchovů za inspirace a návrhy jmen pro štěňata z plánovaného vrhu "B." Při početnosti chrtích vrhů se vždy hodí, mít v zásobě dost jmen.


           

=========================================================================================================================

Vše nejlepší do nového roku 2015

 

 

      Všem našim známým přejeme vše nejlepší a hodně štěstí a zdraví do nového roku.

     Krásné pozdravy nám přišly od majitelů našich odchovů. Aristido a Arrow dělají radost svým majitelům v Německu a Aureola,  výborná coursingová a nyní i výstavní fenka se také ve světě neztratí. Vyhrála coursingového vítěze 2014 a čekají ji další závody na evropské úrovni. Budeme jí držet palce. Rozhodli jsme se, že letos bychom rádi udělali štěňata ze stejného spojení, proto pokud máte zájem o závodního a výstavního chrta (nebo jen o bezva společníka) po naši Vali a Hercegovi, neváhejte a štěně si včas rezervujte.