DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 17.12.2019 09:52:24

Domeček na konci vesnice

2011

Podzimní vycházka

     Využili jsme nádherného podzimního počasí a uděli si se štěňaty vycházku. Moc jsme si to všichni užili i naše dcera Anička.

        

 

         

Amesbury Witch - zůstává u nás/stays in our kennel

         

Atlantis - volný/available/frei

         

Aureola - volná/available/frei       

 

====================================================================================================================

Hodně štěstí Čečetko

 

     Dnes 6.11. odešla do nového domova naše Čečetka. Bude bydlet u Zlína spolu s 3 kočičkama. Nové rodině přejeme hodně štestí a ať jim Čečetka dělá jen samou radost.

Na nové majitele ještě čekají Atlantis a Aureola.

              

 

====================================================================================================================

Závody psích spřežení

     29. - 30.10. se už tradičně konaly na Třech Studních závody psích spřežení. Nedělního závodu se zúčastnila naše 4 letá Anička v dětské kategorii. Skončila na nádherném 3. místě (ze 3 závodníků), ale s výbornou průměrnou rychlostí 6 km/h na trati 900 m. Jejím psím partnerem ní bylo naše štěně Čečetka (Acanthis), která prokázala musherské vlohy. A pokud bychom ji neprodali, tak uvažujeme o jejím tréninku co by musherského psa. Třeba bude prvním tažným psem naší malé Aničky.

                   

 

=====================================================================================================================

Hubertova jízda - Meziříčko

     29.10. jsme se jeli podívat na hubertovu jízdu do Meziříčka. Toto zakončení jezdecké sezóny pořádlala stáj Meziříčko, kam jsme jeli zapouštět kozu nádherným anglonubijským kozlem. Tak jsme to naplánovali na tento jezdecký svátek. Koze se kozel Gauner moc líbil a bude si užívat jeho společnosti do úterka, kdy si ji vyzvedneme. Moc děkujeme za pohoštění a krásné zážitky na hubertově jízdě.

 

     

     

 

=====================================================================================================================

Výstava Vysočiny - Bohdalov

 

     1.-2.10. proběhla v Bohdalově výstava králíků, holubů a drůbeže. Součástí výstavy byla i expozice ovcí a koz, kde jsme působili jako garanti. Pro oživení expozice jsme udělali s naší border kolií Ufo i ukázku pasení ovcí. Ufinka pracovala na jedničku a vysloužila si velký potlesk početného publika. Výborně si vedla i naše drůbež. Vystavovali jsme 2 kolekce zdrobnělých faverolek lososovitých a 1 kolekci zdrobnělých malajských bojovnic. Faverolky obdržely známky 92/93,5/93 a 93/93,5/94 a malajky 93/93/91. Naši králíci si vedli průměrně 90/93/88,5. Výstavu jsme si moc užili a budeme se těšit na příští ročník. Autorkou fotek z ukázky pasení ovcí je Míša Bradáčová.

 

             

             

      

 

=====================================================================================================================

Celostátní výstava mláďat - Lysá nad Labem

 

      16.9. jsme se vydali do Lysé nad Labem na výstavu drobných zvířat. Naše chovatelská organizace vypravila autobus, tak jsme si udělali výlet. Bylo to velmi hezké i přes cestovní peripetie s porouchaným autobusem, který nakonec naši chovatelé opravili a tak jsme mohli šťastně dorazit domů. Naši radost trochu pokazily zmatky ohledně prodeje zvířat. Chtěli jsme si koupit zakrslého kastorexe. Velká byla naše radost, když jsme tam objevili zrovna 2 velmi kvalitní zvířata na prodej. Jedno jsme si vybrali, odtrhli z klece prodejní lístek a zamířili k pokladně zvíře v klidu zaplatit. Jaké ale bylo naše překvapení, když jsme se u pokladny dozvěděli, že králík je již prodaný. Což nechápeme, protože zvíře je možné prodat pouze po předložení prodejního lístku odtrženého z klece, který jsme měli po celou dobu my. Naši náladu vylepšil alespoň kohout zdrobnělé faverolky, kterého jsme si tam pořídili na příští chovnou sezónu.

Jinak výstava byla pěkná, bylo se na co koukat. Velmi jsme obdivovali kolekce slepiček bojovniček, kterým jsme se při fotografování obzvláště věnovali.

                  

                                                                 Bojovnice tuzo černé                                Bojovnice ko-šamo zlatě pšeničné

                            

                                                Zdrobnělé novoanglické bojovnice černé oranžovokrké, černé stříbrokrké a krahujcovité

 

====================================================================================================================

Mistrovství Evropy v chrtích dostizích - Beringen (Belgie)

    

   Jako vrchol naší dostihové sezóny jsme měli tyto závody. Bohužel se nám nedařilo tak, jakbychom si představovali. Herceg byl natrénován dobře, akorát jeho velkou nevýhodou byla příliš "blahobytná" kondice. V takovém sportu je ale každé kilo navíc vidět na výsledném čase. A když se k tomu přidalo i nesnesitelné horko (35 °C) a cesta trvající 15 hodin, tak jsme se k našemu překvapení neprobojavali ani do finále. V prvním běhu měl 9. čas (ze 14 účastníků). Nicméně na náladě nám to neubralo a když jsme už byli tak daleko od domova, rozhodli jsme se trochu podívat po okolí a udělat si výlet. Kam jinam v takovém horku než k moři. Úplnou náhodou nám na mapě padlo do oka malé městečko Zoutelande na holandském pobřeží. Velmi se nám tam líbilo. Byla to nádherná procházka po plážích, útesech a hlavně po bunkrech z období 2. sv. války. Naše pozitivní pocity znásobila i úžasná tolerance a vstřícnost místních lidí vůči našim psům. Tato lokalita nás natolik zaujala, že jsme se shodli na jejím bližším poznání na budoucí dovolené.

                   

                                

 

===================================================================================================================

Štěňátka mají již 4 měsíce

 

   Štěňátka mají již 4 měsíce a mají se k světu. Pomalu je již podrobujeme výcviku a to především základní poslušnosti. Dále je učíme na návnadu. Tato hra se jim obzvláště líbí.

 

          

Amesbury Witch - zůstává u nás / stays in our kennel 

 

          

  Atlantis - volný / available

 

          

Aureola - volná / available

 

         

Acanthis - volná / available

========================================================================================================================

Dogtrekking "Stopou strejdy Šeráka"

Lipová Lázně

 

       Ve dnech 22. - 24.7.  se konal dogtrekking, který pořádá náš dlouholetý kamarád Gejza ŠÓKY. Zatím jsme se zúčastnili všech dogtrekkingů pořádáných  v Lipové, ať již úspěšně či neúspěšně a proto jsme na této akci nemohli chybět. Dogtrekkingu se zůčastnil táta Milan s fenkou border colie "Ufo Akumulátor". V den startu bylo opravdu psí počasí a i přesto většina přihlášených závodníků vystarotvala. Prudký vítr a neustálý déšť si však vybral svoji daň a tak ze 104 startujících v kategolrii "LONG" (v letošním ročníku to byla vzdálenost 96 km v čase 55 hod.) dokončilo v časovém limitu pouze 44 závodníků. Táta Milan s Ufinkou trať zvládli za hezkých 40 hod. a 35 min. Tohoto výkonu velmi si vážíme, neboť podmínky závodu byly první den opravdu tvrdé. Na přiloženém videu si můžete prohlédnout výstup a sestup z hory Šerák. Foto z akce naleznete ve fotogalerii.

 

   

 

 

=====================================================================================================================

Průkazy původu

(pedigrees of dogs)

 

Dnes byly poštou doručeny průkazy původu všech štěňátek. Po vyřízení všech náležitostí budeme zasílat průkazy původu novým majitelům.

 

 

========================================================================================================================

Štěňátka rostou jako z vody

 

   Několik fotek a aktuální vídeo našich roztomílých štěňátek.

 

              

 

 

 

======================================================================================================================

Grand Prix Lednice 2011

 

 

Jako každý rok, tak i letos jsme se vydali na Grand Prix do Lednice. Letos poprvé jsme tam nezažili parné počasí, ale deštivo. Pro psy to bylo příjemnější, i když chvílemi v lijáku přemýšleli, jestli poběží nebo ne. Konkurence v maďarských chrtech byla menší než jsme předpokládali. Přijela z Rakouska pouze Devaj Pompas (loňská mistrině světa z Rábapatony). Herceg nám udělal velkou radost nejen svým vítězstvím nad Pompás, ale i svým odhodláním běžet i v největším lijáku. Byla to pro nás dobrá zkušenost a trénink na Mistrovství světa, které bude v září v Belgii.

 

             

 

=======================================================================================================================

Štěňátka mají 3,5 měsíců

 

     Naše štěňata rostou jako z vody. Už jsme s nimi začali pracovat. Jsou zvyklá na obojek, chodí na vodítku a umí přivolání.

                                      

          Amesbury Witch - zůstává u nás / stays in our kennel                             Acanthis - volná / available                      

 

                                       

                                            Atlantis - volný / available                                                  Aureola - volná / available

 

===================================================================================================================

Coursing Kralupy

     11.6. jsme s Vali a malým Atlantisem vyrazili na coursing do Kralup nad Vltavou. Velké lákadlo pro nás byla účast 9 maďarských chrtů, což se ještě v České republice nestalo. Vali se tam setkala se svojí mámou Cicou, bratrem Adrenalinem a sestrou Baby. Adrenalin a Baby si tam splnili 2 licenční běhy a zřejmě v budoucnu rozšíří řady "běhacích" maďarů u nás. Gratulujeme.

Valinka se na coursingu moc nevytáhla. V prvním běhu se srazila se soupeřkou a od srážky se přestala zajímat o návnadu. Tak byl její výkon hodnocen výrokem NEDOBĚH. V žádném případě se nejdnalo o agresivitu nebo o napadání, což samozřejmě můžete posoudit z videozáznamu p. Waltraud Sporer. Děkujeme, za zveřejnění.

http://www.flickr.com/photos/22868318@N04/5826205244/in/set-72157626821816799/ 

Kdyby se jednalo o agresivitu, projevila by se prvořadě po doběhu do cíle, kde se obě fenky zastavily nad návnadou. Navíc by nebyla hodnocena výrokem NEDOBĚH, ale DISKVALIFIKACE.  Chtěli bychom předejít některým spekulacím, že by snad Vali mohla být agresivní. Tato fenka je nekonfliktní a je připravována na canisterapeutické zkoušky.

   Jinak den to byl perfektní, velké díky patří pořadatelům, kteří opravdu odvedli kus práce.

 

 

======================================================================================================================

Dostihy Münster

     5.6. se v německém Münsteru běžel Jubilejní dostih ke 100. výročí založení FCI. Pojali jsme to jako nácvik na zářijové Mistrovství světa, které bude letos v Belgii a neváhali jsme s Hercegem vyrazit za konkurencí téměř 900 km. Maďarských chrtů se tam sešlo 11, což bylo super. Konečně si náš Herceg mohl vyzkoušet běh mezi soupeři. Je to jeho nejslabší stránka. Protože v České republice běhá sám, dostatečně neovládá taktiku a nechá se vždycky blokovat nebo uzavřít daleko pomalejšími soupeři. To také předvedl ve finále. První běh suveréně vyhrál s nejrychlejším časem. Druhé kolo taktéž vyhrál s nejrychlejším časem, avšak ve finále nemohl předběhnout fenku, která se mu neustále pletla pod nohy. Než se přes ni prokousal, zbytek pole mu unikl a už to vytáhl "jen" na 4. místo. Ale i tak ukázal, že jeho výkony stojí za pozornost.

 

fotografie poslední zatáčka před cílovou rovinkou při semifanálovém běhu, Herceg s červenou dečkou útočí na první pozici

 

=====================================================================================================================

Odchod štěňat do nových domovů

 

     Dnes, 28.5. se rozjela 4 naše štěňata do nových domovů. Arrow a Aristido jeli do Německa, Athenry Fields do Opavy a Alison Gross do Švýcarska. Všem přejeme, ať se jim v nových domovech moc líbí a ať páníkům dělají jen samou radost.

 

                     

Alison Gross již ve svém novém domově ve Švýcarsku

 

 

 

====================================================================================================================

Plemenný beran

     22.5. jsme přivezli od pana Zápotočného z Teplic nad Metují plemenného berana. Našim ovečkám se moc líbí a doufáme, že se po něm v zimě dočkáme krásných jehňat.


 

======================================================================================================================

Naše drobotina

     Líhnutí mláďátek je v plném proudu. Pomalu odrůstají kuřátka, která se nalíhla na jaře. Letošní králíčci už jsou též odstaveni od matek a malé kačenky se prohánějí ve výběhu. I našim jehňatům se daří výborně.

 

                    

 

                   

 

==================================================================================================================

Štěňátka mají 2,5 měsíce

 

 

Štěňátka už nám vyrostla a pomalu se budou stěhovat do nových domovů. Jsou naočkovaná, 2x odčervená a poctivě "vymazlená," hlavně od naší 3,5 leté Aničky.

Amesbury Witch    zůstává u nás/stays in our kennel

Alison Gross   prodaná/sold

Acanthis   volná/available

Aureola    volná/available

Athenry Fields    prodána/sold

Aristido     prodaný/sold

Arrow     prodaný/sold

Atlantis        volný/available

 

=======================================================================================================================

Dogtrekking  Českým Středohořím

     Ve dnech 27.04. - 01.05. se táta - Milan s naší nejmenší svěřenkyní - fenkou welsh corgi cardigen Elinor (Lojzičkou) zúčastnil dogtrekkingu v  Českém Středohoří. Na akci se sešla výborná parta. Krajina a přírodní úkazy na cestě byly úžasné. Na trase se nacházelo plno krásných tajemných zřícenin hradů. Pořadatelé vše zvládli na jedničku a patří jim velký dík za krásnou akci. Jediné, co by se dalo vytknout bylo velké množství asfaltových cest. Je však nutné uvést, že asfaltové cesty se zde nacházely opravdu všude a vyhnout se jim při trasování bylo zřejmě nemožné. Trať v délce cca 90 km táta s Lojzičkou zvládli  za "krásných" 41 hodin a 06 minut. Pro ilustraci přikládáme několik fotek. Další foto najdete v naší fotogalerii.

 

                   

 

                   

 

======================================================================================

 

Štěňátka 6 týdnů

 

                   

Amesbury Witch     4800 g      zůstává v naší ch. stanici /stays in our kennel


                   

Alison Gross       3800 g

 

                   

Acanthis     4000 g  zůstává v naší ch. stanici / stays in our kennel

 

                   

Aureola     4500 g

 

                   

Athenry Fields     3820 g    zadána / reserved

 

                   

                       Arrow      4750 g          zadaný / reserved

 

                   

                  Aerosmith (Atlantis)    4700 g           zadaný / reserved

 

                   

Aristido     4900 g         zadaný / reserved

 

==================================================================================================================

Trening v pasení oveček

   V době od 17. do 22. dubna byl táta - Milan vyslán do Orlických hor k manželům Loučkovým do boce Česká Rybná, kde na jejich usedlosti měl probíhat tréning naší border collie UFO a její sestry, kterou vlastní mnželé Loučkovi Unicat. Milan se ubytoval na chlaoupce na samotě, kterou nám pujičli naši známí. Týden proběhl bez jakýchkoliv problémů a co se týče tréningu, tak oba svěřenci (Milan - tátka a fenka UFO) se mnohému naučili. Velké poděkování patří i Radkvi Loučkovi - který vedl tréning a poskytl nám mnohé dobré rady. Mnohokrát děkujeme. Na fotkách se můžete podívat na naše ubytování na chloupce a momentky z tréningu. Další foto bude ve fotogalerii.

 

               

 

        

 

=========================================================================================================================

4. týden života

 

     Našim štěňátkům už je měsíc. Opět jsme vážili a ještě odčervovali (pastou Banminth). Některá už mají svůj nový domov.

 

                    

Amesbury Witch     3340 g      zůstává v naší ch. stanici /stays in our kennel

 

                   

Alison Gross       2650 g

 

                   

Acanthis     2660 g

 

                   

Aureola     2950 g

 

                   

Athenry Fields     2750 g

 

                   

Arrow      3300 g

 

                   

Aerosmith    3290 g           zadaný / reserved

 

                   

Aristido     3360 g         zadaný / reserved

 

=========================================================================================================================

Dogtrekking Šlapanický vlk

 

     Na tento dogtrekking jsme se velmi těšili. Je to první akce tohoto typu v letošní sezóně. Za naší rodinu jsme vyslali Zuzku + borderku Ufo a přibrali jsme ještě kamarádku Doubravku, které jsme zapůjčili velš corgiho Elinku. Ale na poslední chvíli nám začala Ufo kulhat, tak ji vystřídal maďarský chrt Herceg. Dogtrekking byl super, počasí bylo sice větrné, ale nebylo aspoň parno, tak se nám šlo dobře. Velká pochvala patří pořadatelům, vše šlo jako po drátkách bez jediného zádrhelu. 42 km trať jsme pojali spíše jako vycházku. Tomu i odpovídal výsledný čas přes 11 hodin. Do cíle jsme dorazili spokojení a ve zdraví. Budeme se těšit na další dogtrek, tentokrát na Krušnohorák, který půjde pro změnu Milan a snad už i vykurýrované UFO.

                    

          

 

=======================================================================================================================

3. týden života

 

     3.4. mají naše štěňátka 3 týdny. Už mají otevřená očička a sami se snaží papat mlíčko pro štěňátka z misky. Už se i více ozývají a začínají dost rychle běhat. Však jsou to taky chrti.

 

 

 

        

                                              Fena 1 / Female 1   1690 g                                                                                  Fena 2 / Female 2    1410 g

                                zůstává v naší ch. stanici/ stays in our kennel

 

        

                                              Fena 3 / Female 3    1465 g                                                                                   Fena 4 / Female 4   1500 g

 

 

        

                                             Fena 5 / Female 5   1430 g                                                                                        Pes 1 / Male 1   1650 g

                                                                              

 

 

        

                                           Pes 2 / Male 2   1610 g                                                                                             Pes 3 / Male 3   1690 g

                                              zadán / reserved                                                                                                          zadán / reserved

 

===================================================================================================================

 

Dostihy Inter Bohemia - Kolín

 

            2.4. jsme se rozhodli zahájit letošní dostihovou sezónu dostihů a to dostihem v Kolíně. Počet účastníků byl tak veliký, že se na vlastní dostih dostalo až ve 12 hod. Náš Herceg vůbec netrénoval a bylo na něm vidět, že má po zimě pár kilo na víc. Ale i tak vylepšil dráhový rekord maďarských chrtů na 31,09 s (480 m), což nám udělalo velkou radost.

 

 

====================================================================================================================

První týden života

 

     Štěňata mají za sebou první týden života. Pečlivě vybíráme jména a těšíme se z miminek. Pokud vás některé štěně zaujalo, neváhejte nám napsat a po domluvě i navštívit.

 

        

                                        Fenka 1 /  Female 1  875 g                               Fenka 2 / Female 2    755 g                          Fenka 3 / Female 3   890 g

 

 

 

                      

                                      Fenka 4 / Female 4    845 g                                 Fenka 5 / Female 5    835 g                                Pejsek 1 / Male 1   840 g

 

 

 

                    

                                                                        Pejsek 2 / Male 2     850 g                               Pejsek 3 / Male 3   924 g                  

=====================================================================================================================

Vycházka s bivakem

 

     Na tento víkend jsme naplánovali dvoudenní pochod, který jsme pojali jako nácvik na dogtrekking. Vzhledem k nepříznivému počasí dorazila jen hrstka "nejvěrnějších" milovníků přírody. Ale počasí se nakonec naštěstí umoudřilo a poskytlo nám spoustu nádherných zážitků v terénech Vysočiny. Děkujeme všem zúčastněným a doufáme, že nám zachovají svoji přízeň a opět za rok s námi zase vyrazí objevovat krásy Vysočiny. Další foto v sekci fotogalerie.

 

                              

 

====================================================================================================================

Štěňátka jsou na světě

   Naše chrtice VALI porodila 8 zdravých štěňátek. Jsou to tři pejsci a pět fenek. Všichni se mají k světu a derou se k cecíkum jeden přes druhého jako diví.

                   

 

 

=====================================================================================================================

Očekávání štěňátek

 

     Naše chrtice Vali má obrovské břicho a již to vypadá, že štěňátka přijdou brzy na svět. Zařídili jsme jí pelíšek a ohrádku na odchov štěňátek a nyní nám už nezbývá, než trpělivě čekat. Tak nám držte palce.

 

         

 

=======================================================================================================================

Mezinárodní výstava psů - DUOCACIB Brno

 

 

      O víkendu 5. a 6.2. jsme se zúčastnili mezinárodní výstavy psů v Brně. Přihlásili jsme pouze borderku Ufo. Ufinka byla ve třídě mladých, což byla velmi početná třída. V kruhu bylo 16 fen, jedna hezčí než druhá. Celkem všech borderek bylo na výstavě 106! V sobotu posuzovala norská rozhodčí Anne Indegaard. Posuzovala svižně, ale zároveň se dostatečně věnovala každému psovi. V neděli posuzoval anglický rozhodčí Victor Salt, jehož posuzování se nám též líbilo. Byli jsme moc spokojeni, i když naše Ufo dostala oba dny známku "pouze" VD. Na další výstavu s Ufo si počkáme, až trochu vyspějě a zkusímě štěstí později.

 

                   

 

======================================================================================================================

Máme další jehňátka

     24.1. se odpoledne narodila další jehňátka. Tentokrát 2 beránci. Bohužel průběh porodu byl poměrně komplikovaný. Bez pomoci by na svět určitě nepřišli v pořádku. Opakovala se přesně situace z loňského roku, kdy jsme rodili ovečku Kytičku. Opět se bahnice ukázala jako špatná máma a jednoho beránka nepřijala, takže stejně jako v loni, máme 1 jehňátko závislé na flašce a kravském mléku.

 

Po třech dnech se mamince ovečce jehňátka zželelo a přijala jej. Tak už je vše v pořádku.

 

 

=======================================================================================================================

Návštěva hřebčína Dollom

 

     23.1. jsme se vydali do Krtů u Rakovníka navštívit hřebčín Dollom, který se věnuje chovu velšských plemen koní. Děkujeme Mojmírovi Fialovi za přátelské přijetí a  podrobný výklad. Moc jsme se pokochali skvělými zvířaty a máme "brouka v hlavě," jestli naší Portě nepořídíme koňskou společnost.

 

           

 

           

 

========================================================================================================================

Všechno nejlepší, UFO

     14.1. oslavila naše border collie UFO Akumulator 1. narozeniny. Všehno nejlepší Ufo tobě i sourozencům.

 

                     

 

 

========================================================================================================================

Máme nakryto

 

10.1. jsme nakryli naši chrtici Vali naším psem Hercegem. Tak doufáme, že se za 2 měsíce budeme těšit ze štěňat. Podrobnosti o rodičích najdete v samostatné rubrice "Naši psi"  a "Naše feny." Zájemci se mohou hlásit již nyní. Dotazy rádi zodpovíme na mysamis@seznam.cz nebo na tel.: 732 784 575. Po domluvě je možná nezávazná návštěva.

 

    

 

========================================================================================================================

Trasování na společnou vycházku

    V neděli 9.1. absolvoval Milan s corginkou Eliškou trasování na jarní vycházku. Prošlápli si 25km  z Bystřice nad Pernštejnem přes zříceninu hradu Aueršperk, Štěpánov přes Kozlov zpět do Bystřice v náročném sněhovo - ledovém terénu.  Také si Milan vyzkoušel své nové trekové boty Salewa Bison. Trasa je bez nástrah schůdná, tak se můžeme těšit na jaro, kdy přijedou podobně smýšlející lidičky a milovníci přírody na dvoudenní výlet (cca 45 km s jedním bivakem). Fotky z trasování máme v sekci fotogalerie.

 

                         

 

========================================================================================================================

Novoroční překvapení

 

      1.1. se nám konečně narodila dlouho očekávaná jehňátka. Je to kluk a holka. Oba se mají k světu, maminka i "tetičky" o ně vzorně pečují. Jehničku si budeme nechávat do dalšího chovu a beránek bude na podzim po klasifikaci nabídnut na prodej (tedy pokud splní podmínky pro klasifikaci). V nejbližší době čekáme na porod ještě jedné ovečky, tak uvidíme, jak se nám naše stádečko rozmnoží.

 

              

                       

======================================================================================================================

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz